Manolo García, Secretari General de Guanyem Montcada serà el cap de llista de la confluència a les eleccions locals. La llista comptarà, com a número dos, amb el portaveu de Acord Municipal, Vicent Conejero.

Les respectives assemblees de la Guanyem Montcada i Acord Municipal, marca paraigües d’Esquerra Republicana, han acordat presentar una llista conjunta de confluència per a les pròximes eleccions municipals de maig de 2019. Sota el lema “Acord per guanyar” les dues formacions anuncien que es presentaran juntes per “ser una alternativa de govern progressista per a Montcada “. Guanyem Montcada + Acord Municipal és la suma de dos espais de confluència política gestat per forces transformadores de la Ciutat de Montcada.

L’acord contempla que la llista estarà encapçalada pel secretari general de Guanyem Montcada, Manolo García seguida del portaveu d’Acord Municipal, Vicent Conejero. Les dues formacions completaran les llista electoral alternant representants de les dues formacions en un procés que realitzaran en els primers mesos de l’any en què també presentaran la seu situada al carrer Mestre Izquierdo nº 6 de la nostra ciutat.

Tant Guanyem com Acord Municipal compten amb una reconeguda trajectòria política que les avala. Des de les seues constitucions per presentar-se a les passades eleccions van obtenir el suport d’un ampli sector de l’esquerra municipal sumant entre les dues 1.548 vots el que suposa una representació del 13,2% de l’electorat.

Els regidors electes de totes dues formacions van formar part del Govern local en arribar a un acord de govern amb el partit socialista. Durant tres anys de la legislatura han tingut la responsabilitat de gestionar un bon nombre de regidories delegades tant Vicent Conejero com Manolo García, arribant a ser segon i primer tinents d’alcaldes respectivament. Acord Municipal i Guanyem han promogut en aquesta legislatura iniciatives de calat polític encunyant l’eslògan de “L’esquerra que governa.” El pacte es va truncar per la deslleialtat dels socis socialistes i la manca de transparència en la gestió en assumptes com el macrobotelló universitari

Cal destacar que s’ha creat una comissió mixta formada per membres de les dues formacions per desenvolupar el programa i les propostes electorals així com per al diàleg amb altres forces polítiques de la ciutat disposades a sumar-se a la confluència.